Etiquetes

Alberginies (1) ametlles (1) Ànec (1) Arròs (1) Bacallà (1) Berenar (1) bitxo (1) Brownie (1) Canelons (1) Canyella (1) Ceba (1) confit (1) Conill (2) Crema (1) Dinar de Nadal (1) Dinar de Sant Esteve (1) Entrant (1) Escabetx (1) Escamarla (1) Espinacs (1) Formatge (1) Galetes (1) Gamba (1) Llenguado (1) Llet condensada (1) Llimona (2) Marisc (1) Menta (1) mojo (1) mojo picón (1) mojo verde (1) Mousse (1) Nous (1) Ous (1) Pastanaga (2) Pastis (4) Patates (2) patates. (1) Peix (4) Philadelphia (1) picant (1) Pinya (1) plàtan (1) Pollastre (1) pomes (1) Porro (1) Postre (3) prunes (1) Rovellons (1) Salsa (1) Setmana Santa (1) Sípia (1) Sopa (2) Tàperes (1) Taronja (1) Torró (1) Vieira (1) Xampinyons (1) Xixona (1) xocolata (3)

divendres, 28 de desembre del 2012

Nius de Llenguado farcits de vieires i gambes

A Catalunya, celebrem el dia de Sant Esteve i aquest any vàrem ser vuit persones a casa (...Per si algú que no sigui d'aquí no ho sap, es celebra l'endemà de Nadal). Cada any procuro variar les receptes. No m'agrada repetir plats i miro que aquests siguin equilibrats....espero haver-ho aconseguit !!

Enguany el menú ha sigut el següent: Crema de moniato i porros; Turbants de llenguado amb vieires i gambes; Rodó de vedella farcit de bolets i per postre, la recepta de la "Pinya caramelitzada amb gelat de vainilla"que ja tinc publicada. Aniré pujant totes les receptes, però de moment i per si us animeu a fer-la algun dia d'aquestes festes nadalenques, aquí us explico la recepta del peix:

Ingredients per vuit persones:

1 llenguado de ració per persona
125 gr de mantega
400 gr de gambes pelades
200 gr de vieira
3-4 cullerades de farina
sal i pebre
Nou moscada
1 vas de llet

Per la salsa:

Fumet de peix
1 fulla de llorer
1 raig de vi blanc
Espesant de fécula

Guarnició:

3 grans d'all
Oli d'oliva
1 copa de conyac
8 Llagostins o gambes
8 Escamarlans


Preparació: 

Abans de començar us comento que quan compreu el peix, heu de demanar que us treguin l'espina del llenguado i us deixin els quatre filets nets. Les espines les aprofitarem per fer el fumet de la salsa. També necessitareu un motllo obert per dalt i baix, per donar forma als "nius", començant per dipositar un filet al fons i els altres filets al voltant, folrant les parets del motllo.


Mentrestant, posem les espines en un recipient amb aigua, una mica de sal i una fulla de llorer, i ho fem bullir  fins que veiem que el fumet va adquirint un bonic color blanc i posem el forn a escalfar a 170 graus.

En una paella gran, posem la mantega a fondre i afegim les cues de gambes i les vieires i les saltem be. Salpebrem, afegim la farina i la daurem una mica. Tirem un polsim de nou moscada i  sense parar de remenar, posem la llet i fem una beixamel. Ha de quedar una mica espesa.

Omplim els nius amb aquesta farsa i amb molta cura, retirem el motllo i els anem dipositant en una font engreixada, enfornant-los uns 8-10 minuts (fins que veiem que el peix es cuit).

Colem el fumet en un altre recipient i el posem al foc, afegint un raig de vi blanc i l'espessim amb fècula de patata o Maicena, fins deixar un delicada salsa blanca i transparent, que mantindrem calenta.

Finalment, posem oli en una paella i afegim els alls laminats. Posem i saltem el marisc i el flamegem amb el conyac.

Muntem els plats dipositant el niu amb la salsa per sobre, acompanyats dels llagostins i escamarlans.

Èxit total !






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada