La passada Setmana Santa, vàrem fer aquesta recepta amb els meus nebots petits i ens ho be'm passar d'allò més be. Confesso que la primera fornada se'm va torrar massa, però les següents van quedar perfectes i no cal que us digui res de les decoracions fetes pels nens, senzillament.... espectaculars !!! Què us semblen?
Ingredients:
- 60 gr mantega- 125 gr sucre "moreno"
- 250 gr farina
- 3 cullerades soperes de mel
- 3 cullerades soperes de nata liquida
- 1 cullerada sopera de xocolata en pols
- 1 culleradeta i mitja (de la de postre) de canyella molta
- 1 culleradeta i mitja (de las de postre) de gingebre en pols
- 1 culleradeta i mitja (de las de postre) de llevat en pols
- Mitja culleradeta de pebre recien molt (prescindir-ne si són pels nens)
- Papel vegetal de forn i film de plàstic
Decoració: Fondant de sucre, colorants alimentaris i sucre glas de repostería.
Preparació
Fem batre la mantega amb el sucre. Afegim la resta d'ingredients i ho amassen (amb les varilles o a ma), fins a obtenir una massa fina i elàstica, però que no s'enganxi als dits. Fem una bola, la emboliquem amb el film i la deixem reposar a la nevera unes 4 hores.
Passat aquest temps, agafem una tercera part de la massa (deixem la resta a la nevera), la posem entre dues làmines de film de plàstic i l'estirem amb el corró, per obtindre una capa de 2-3 mm.
Amb un/s talla-pastes anem fent les formes de les galetes (si no en tenim, ho podem fer també amb un got). Amassem els retalls sobrants i repetim l'operació fins acabar tota la massa. Folrem la safata del forn amb el paper vegetal i anem dipositant les galetes.
Escalfem el forn a 150 gr. i les anem enfornant fins que agafin un to daurat (entre 8-12 minuts, depenent del gruix) i les deixem refredar a la reixeta.
Les podeu deixar així, o be guarnir-les amb confits, fondant de sucre i glassejats de colors. Per fer el glassejat, fem servir sucre glas amb una culleradeta d'aigua, afegint gel colorant amb un escuradents fins deixar el color desitjat. Amb l'ajuda d'unes xeringues o biberons, es fan els dibuixos i les decoracions. El fondant de sucre es fa amb sucre glass, colorant, aigua i 2 gotes de glicerina. Ha de quedar la textura com si fos "plastilina", però també el podeu trobar ja preparat a botigues especialitzades o per Internet.
Que us divertiu !!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada