Etiquetes

Alberginies (1) ametlles (1) Ànec (1) Arròs (1) Bacallà (1) Berenar (1) bitxo (1) Brownie (1) Canelons (1) Canyella (1) Ceba (1) confit (1) Conill (2) Crema (1) Dinar de Nadal (1) Dinar de Sant Esteve (1) Entrant (1) Escabetx (1) Escamarla (1) Espinacs (1) Formatge (1) Galetes (1) Gamba (1) Llenguado (1) Llet condensada (1) Llimona (2) Marisc (1) Menta (1) mojo (1) mojo picón (1) mojo verde (1) Mousse (1) Nous (1) Ous (1) Pastanaga (2) Pastis (4) Patates (2) patates. (1) Peix (4) Philadelphia (1) picant (1) Pinya (1) plàtan (1) Pollastre (1) pomes (1) Porro (1) Postre (3) prunes (1) Rovellons (1) Salsa (1) Setmana Santa (1) Sípia (1) Sopa (2) Tàperes (1) Taronja (1) Torró (1) Vieira (1) Xampinyons (1) Xixona (1) xocolata (3)

dimecres, 5 de desembre del 2012

Galetes de Pebre (Recepta Sueca)


La passada Setmana Santa, vàrem fer aquesta recepta amb els meus nebots petits i ens ho be'm passar d'allò més be. Confesso que la primera fornada se'm va torrar massa, però les següents van quedar perfectes i no cal que us digui res de les decoracions fetes pels nens, senzillament.... espectaculars !!! Què us semblen? 

Ingredients:

- 60 gr mantega
- 125 gr sucre "moreno"
- 250 gr farina
- 3 cullerades soperes de mel
- 3 cullerades soperes de nata liquida
- 1 cullerada sopera de xocolata en pols
- 1 culleradeta i mitja (de la de postre) de canyella molta
- 1 culleradeta i mitja (de las de postre) de gingebre en pols
- 1 culleradeta i mitja (de las de postre) de llevat en pols
- Mitja culleradeta de pebre recien molt  (prescindir-ne si són pels nens)
- Papel vegetal de forn i film de plàstic
Decoració: Fondant de sucre, colorants alimentaris i sucre glas de repostería.
Preparació
Fem batre la mantega amb el sucre. Afegim la resta d'ingredients i ho amassen (amb les varilles o a ma), fins a obtenir una massa fina i elàstica, però que no s'enganxi als dits. Fem una bola, la emboliquem amb el film i la deixem reposar a la nevera unes 4 hores.
Passat aquest temps, agafem una tercera part de la massa (deixem la resta a la nevera), la posem entre dues làmines de film de plàstic i l'estirem amb el corró, per obtindre una capa de 2-3 mm.
Amb un/s talla-pastes anem fent les formes de les galetes (si no en tenim, ho podem fer també amb un got). Amassem els retalls sobrants i repetim l'operació fins acabar tota la massa. Folrem la safata del forn amb el paper vegetal i anem dipositant les galetes.
Escalfem el forn a 150 gr. i les anem  enfornant fins que agafin un to daurat (entre 8-12 minuts, depenent del gruix) i les deixem refredar a la reixeta.
Les podeu deixar així, o be guarnir-les amb confits, fondant de sucre i glassejats de colors. Per fer el glassejat, fem servir sucre glas  amb una culleradeta d'aigua, afegint gel colorant amb un escuradents fins deixar el color desitjat.  Amb l'ajuda d'unes xeringues o biberons, es fan els dibuixos i les decoracions. El fondant de sucre es fa amb sucre glass, colorant, aigua i 2 gotes de glicerina. Ha de quedar la textura com si fos "plastilina", però també el podeu trobar ja preparat a botigues especialitzades o per Internet.
Que us divertiu !!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada