Etiquetes

Alberginies (1) ametlles (1) Ànec (1) Arròs (1) Bacallà (1) Berenar (1) bitxo (1) Brownie (1) Canelons (1) Canyella (1) Ceba (1) confit (1) Conill (2) Crema (1) Dinar de Nadal (1) Dinar de Sant Esteve (1) Entrant (1) Escabetx (1) Escamarla (1) Espinacs (1) Formatge (1) Galetes (1) Gamba (1) Llenguado (1) Llet condensada (1) Llimona (2) Marisc (1) Menta (1) mojo (1) mojo picón (1) mojo verde (1) Mousse (1) Nous (1) Ous (1) Pastanaga (2) Pastis (4) Patates (2) patates. (1) Peix (4) Philadelphia (1) picant (1) Pinya (1) plàtan (1) Pollastre (1) pomes (1) Porro (1) Postre (3) prunes (1) Rovellons (1) Salsa (1) Setmana Santa (1) Sípia (1) Sopa (2) Tàperes (1) Taronja (1) Torró (1) Vieira (1) Xampinyons (1) Xixona (1) xocolata (3)

dissabte, 22 de desembre del 2012

Arròs Negre amb sípia

Cadascuna de les meves amigues te -com tothom- coses bones i molt bones (...be, sempre hi ha alguna excepció), però la Mª Rosa és amb diferència la que te més bon gust i elegància natural.... i es que tot li llueix !   M'encanta el seu somriure, la seva noblesa i sobretot, la seva simpatia i do de gents. És guapa, glamourosa, una amfitriona perfecte i acollidora... i sempre et fa sentir be !

Com a bona castellana, el plat estrella de la Rossi (nascuda a Campaspero, un poble de Valladolid) és el típic "lechazo" (xai de llet) que dono fe de que li queda tremendament melós i cruixent. Torradet per fora i tendre per dintre. Una autèntica delicia ! I tot i que aquí a Catalunya tenim molt bones matèries primes, com el que porta del seu poble i fa ella al forn, no hi ha res comparable, així és que millor que el segueixi cuinant ella...

A canvi, em va prometre enviar-me la seva recepta d'arròs negre, que ella ha adaptat de la que feia la seva mare dels "calamares en su tinta".  Aquí la tenim:


Ingredients:        

1 sípia de 600 gr. amb la melsa i la tinta        
1 all
1 pebrot verd
1 ceba
4 tomàquets
Oli d'oliva 

Sal       
Safrà (una mica)
Aigua mineral 

Arròs bomba


Preparació:

Fem un sofregit amb el pebrot, la ceba i els tomàquets, tot tallat ben petit (l'all no).

En una paella, posem oli i afegim en fred la sípia tallada a daus. Quan sigui daurada, posem la melsa i 1/2 litre d'aigua aprox. i el sofregit. 

Posem la bossa de tinta en un vas amb aigua calenta i colem la pell de la bossa.


En una paellera, posem un raig d'oli i saltem una mica l'arròs. Incorporem la resta d'ingredients que hem cuinat, la tinta i el safrà. Ho rectifiquem de sal i ho deixem coure 20 minuts.

Ho acompanyem amb un allioli.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada