Cadascuna de les meves amigues te -com tothom- coses bones i molt bones (...be, sempre hi ha alguna excepció), però la Mª Rosa és amb diferència la que te més bon gust i elegància natural.... i es que tot li llueix ! M'encanta el seu somriure, la seva noblesa i sobretot, la seva simpatia i do de gents. És guapa, glamourosa, una amfitriona perfecte i acollidora... i sempre et fa sentir be !
Com a bona castellana, el plat estrella de la Rossi (nascuda a Campaspero, un poble de Valladolid) és el típic "lechazo" (xai de llet) que dono fe de que li queda tremendament melós i cruixent. Torradet per fora i tendre per dintre. Una autèntica delicia ! I tot i que aquí a Catalunya tenim molt bones matèries primes, com el que porta del seu poble i fa ella al forn, no hi ha res comparable, així és que millor que el segueixi cuinant ella...
A canvi, em va prometre enviar-me la seva recepta d'arròs negre, que ella ha adaptat de la que feia la seva mare dels "calamares en su tinta". Aquí la tenim:
1 all
1 pebrot verd
1 ceba
4 tomàquets
Oli d'oliva
Sal
Safrà (una mica)
Aigua mineral
Arròs bomba
Posem la bossa de tinta en un vas amb aigua calenta i colem la pell de la bossa.
En una paellera, posem un raig d'oli i saltem una mica l'arròs. Incorporem la resta d'ingredients que hem cuinat, la tinta i el safrà. Ho rectifiquem de sal i ho deixem coure 20 minuts.
Ho acompanyem amb un allioli.
Com a bona castellana, el plat estrella de la Rossi (nascuda a Campaspero, un poble de Valladolid) és el típic "lechazo" (xai de llet) que dono fe de que li queda tremendament melós i cruixent. Torradet per fora i tendre per dintre. Una autèntica delicia ! I tot i que aquí a Catalunya tenim molt bones matèries primes, com el que porta del seu poble i fa ella al forn, no hi ha res comparable, així és que millor que el segueixi cuinant ella...
A canvi, em va prometre enviar-me la seva recepta d'arròs negre, que ella ha adaptat de la que feia la seva mare dels "calamares en su tinta". Aquí la tenim:
Ingredients:
1 sípia de 600 gr. amb la melsa i la tinta1 all
1 pebrot verd
1 ceba
4 tomàquets
Oli d'oliva
Sal
Safrà (una mica)
Aigua mineral
Arròs bomba
Preparació:
Fem un sofregit amb el pebrot, la ceba i els tomàquets, tot tallat ben petit (l'all no).
En una paella, posem oli i afegim en fred la sípia tallada a daus. Quan sigui daurada, posem la melsa i 1/2 litre d'aigua aprox. i el sofregit.Posem la bossa de tinta en un vas amb aigua calenta i colem la pell de la bossa.
En una paellera, posem un raig d'oli i saltem una mica l'arròs. Incorporem la resta d'ingredients que hem cuinat, la tinta i el safrà. Ho rectifiquem de sal i ho deixem coure 20 minuts.
Ho acompanyem amb un allioli.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada