Etiquetes

Alberginies (1) ametlles (1) Ànec (1) Arròs (1) Bacallà (1) Berenar (1) bitxo (1) Brownie (1) Canelons (1) Canyella (1) Ceba (1) confit (1) Conill (2) Crema (1) Dinar de Nadal (1) Dinar de Sant Esteve (1) Entrant (1) Escabetx (1) Escamarla (1) Espinacs (1) Formatge (1) Galetes (1) Gamba (1) Llenguado (1) Llet condensada (1) Llimona (2) Marisc (1) Menta (1) mojo (1) mojo picón (1) mojo verde (1) Mousse (1) Nous (1) Ous (1) Pastanaga (2) Pastis (4) Patates (2) patates. (1) Peix (4) Philadelphia (1) picant (1) Pinya (1) plàtan (1) Pollastre (1) pomes (1) Porro (1) Postre (3) prunes (1) Rovellons (1) Salsa (1) Setmana Santa (1) Sípia (1) Sopa (2) Tàperes (1) Taronja (1) Torró (1) Vieira (1) Xampinyons (1) Xixona (1) xocolata (3)

dijous, 13 de desembre del 2012

Pastis de Llimona

Aquest pastis me'l va ensenyar a fer la meva amiga Glòria.  És molt fàcil de fer i tant serveix per berenar a mitja tarda amb un te, com per menjar de postre sol, amb una mica de nata, o be amb melmelada de fruits vermells.

Necessitem:

1 llauna de llet condensada
4 ous
2 llimones ( o 3 si són petites)
1 paquet de galetes "maria"
125 gr. de mantega
50 gr. d'ametlles picades (opcional)
1 motllo desmotlable

Preparació:

Esmicolem les galetes amb el robot o en un morter picant-les be. Fem fondre la mantega al microones o en un recipient al foc i la afegim a les galetes. Si voleu, podeu afegir també les ametlles picades. Ho barregem tot be.  Engreixem el motllo i dipositem la massa al fons, aplanant-ho molt be. Ho deixem refredar  la nevera.

Ratllem la pell de les llimones (sense tocar la part blanca) i exprimim el suc. Separem les gemes d'ou de les clares i les muntem apart a punt de neu. Mentrestant, podem a escalfar el forn a 180 graus.

Barregem la llet condensada, amb les gemes d'ou, la pell i el suc de les llimones i quan tinguem una crema ben lligada, podem fer dues coses, per fer dues versions diferents del "Lemon Pie":

Opció 1: Posem la barreja sobre la galeta i la deixem coure 15 minuts al forn. Un cop passat aquest temps el treiem del forn i cobrim el pastis amb les clares a punt de neu ( amb una mánega pastissera si voleu fer-lo més bonic) i enfornem 15 minuts més.

Opció 2: Afegim a la barreja anterior les clares muntades, procurant que no baixin, i ho aboquem tot al motllo. Posem el motllo al forn i ho deixem coure fins que veiem que comença a daurar-se per sobre o be quan el punxem amb una agulla i aquesta surti neta. El podem deixar així o cobrir-lo amb melmelada de mores, gerds o qualsevol fruit vermell.

Deliciós de totes dues maneres !!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada