Aquest pastis me'l va ensenyar a fer la meva amiga Glòria. És molt fàcil de fer i tant serveix per berenar a mitja tarda amb un te, com per menjar de postre sol, amb una mica de nata, o be amb melmelada de fruits vermells.
4 ous
2 llimones ( o 3 si són petites)
1 paquet de galetes "maria"
125 gr. de mantega
50 gr. d'ametlles picades (opcional)
1 motllo desmotlable
Ratllem la pell de les llimones (sense tocar la part blanca) i exprimim el suc. Separem les gemes d'ou de les clares i les muntem apart a punt de neu. Mentrestant, podem a escalfar el forn a 180 graus.
Barregem la llet condensada, amb les gemes d'ou, la pell i el suc de les llimones i quan tinguem una crema ben lligada, podem fer dues coses, per fer dues versions diferents del "Lemon Pie":
Opció 1: Posem la barreja sobre la galeta i la deixem coure 15 minuts al forn. Un cop passat aquest temps el treiem del forn i cobrim el pastis amb les clares a punt de neu ( amb una mánega pastissera si voleu fer-lo més bonic) i enfornem 15 minuts més.
Opció 2: Afegim a la barreja anterior les clares muntades, procurant que no baixin, i ho aboquem tot al motllo. Posem el motllo al forn i ho deixem coure fins que veiem que comença a daurar-se per sobre o be quan el punxem amb una agulla i aquesta surti neta. El podem deixar així o cobrir-lo amb melmelada de mores, gerds o qualsevol fruit vermell.
Deliciós de totes dues maneres !!!!
Necessitem:
1 llauna de llet condensada4 ous
2 llimones ( o 3 si són petites)
1 paquet de galetes "maria"
125 gr. de mantega
50 gr. d'ametlles picades (opcional)
1 motllo desmotlable
Preparació:
Esmicolem les galetes amb el robot o en un morter picant-les be. Fem fondre la mantega al microones o en un recipient al foc i la afegim a les galetes. Si voleu, podeu afegir també les ametlles picades. Ho barregem tot be. Engreixem el motllo i dipositem la massa al fons, aplanant-ho molt be. Ho deixem refredar la nevera.Ratllem la pell de les llimones (sense tocar la part blanca) i exprimim el suc. Separem les gemes d'ou de les clares i les muntem apart a punt de neu. Mentrestant, podem a escalfar el forn a 180 graus.
Barregem la llet condensada, amb les gemes d'ou, la pell i el suc de les llimones i quan tinguem una crema ben lligada, podem fer dues coses, per fer dues versions diferents del "Lemon Pie":
Opció 1: Posem la barreja sobre la galeta i la deixem coure 15 minuts al forn. Un cop passat aquest temps el treiem del forn i cobrim el pastis amb les clares a punt de neu ( amb una mánega pastissera si voleu fer-lo més bonic) i enfornem 15 minuts més.
Opció 2: Afegim a la barreja anterior les clares muntades, procurant que no baixin, i ho aboquem tot al motllo. Posem el motllo al forn i ho deixem coure fins que veiem que comença a daurar-se per sobre o be quan el punxem amb una agulla i aquesta surti neta. El podem deixar així o cobrir-lo amb melmelada de mores, gerds o qualsevol fruit vermell.
Deliciós de totes dues maneres !!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada