Estrenaré el blog amb una recepta que ens feia freqüentment la nostra avia Lupe i que ens agradava molt. No fa gaire que la vaig fer i va tenir tant èxit a casa, com quan la iaia ens la feia a nosaltres de petits.
És una recepta humil i senzilla, però te alhora un punt de sofisticació que la fa adequada també per un dia de festa... o al menys, això penso jo. Ja em direu què en penseu si la feu.
Els ingredients són aproximadament per 4 persones:
3 Albergínies grosses
150 gr. de pernil dolç
Sal
1 vas d'oli d'oliva per fregir
1 ou i farina per arrebossar
1,5 litre de beixamel
Formatge ratllat (Emmental o similar)
Mantega per gratinar
Preparació:
Tallem a rodanxes (ni massa primes, ni massa gruixudes) les albergínies, les salem i les posem a un colador gros deixant-les reposar 20 minuts per a que suïn tota l'aigua. Un cop passat aquest temps, les eixuguem amb paper de cuina.
Batem en un plat fons l'ou i posem a escalfar l'oli en una paella. Passem les rodanxes per farina, per l'ou batut i un altre cop per farina i les anem fregint a foc mig fins que siguin ben daurades.
En una bandeja per forn, posem una capa d'albergínies, una capa de pernil dolç i anem fent capes fins acabar-les totes, tenint cura de fer coincidir les albergínies, de manera que quedin una sobre l'altre per poder-les servir desprès fàcilment (hem d'acabar amb una capa d'albergínies). Escalfem mentre el forn a 150 graus amb ventilador i el gratinador en marxa.
Ho napem tot amb la beixamel, posant el formatge ratllat per sobre i una mica de mantega i ho deixem al forn fins que veiem que el gratinat queda ben ros.
És una recepta que sempre queda be i es bonissíma. Segur que us agradará.
Martha quina pinta!! La provaré segur. M'encanten les albergínies. Ja estic esperant la següent.... ja, ja... sense pressió eh?
ResponEliminaLa proves i em dus que tal. Una abraçada :)
ResponElimina