Etiquetes

Alberginies (1) ametlles (1) Ànec (1) Arròs (1) Bacallà (1) Berenar (1) bitxo (1) Brownie (1) Canelons (1) Canyella (1) Ceba (1) confit (1) Conill (2) Crema (1) Dinar de Nadal (1) Dinar de Sant Esteve (1) Entrant (1) Escabetx (1) Escamarla (1) Espinacs (1) Formatge (1) Galetes (1) Gamba (1) Llenguado (1) Llet condensada (1) Llimona (2) Marisc (1) Menta (1) mojo (1) mojo picón (1) mojo verde (1) Mousse (1) Nous (1) Ous (1) Pastanaga (2) Pastis (4) Patates (2) patates. (1) Peix (4) Philadelphia (1) picant (1) Pinya (1) plàtan (1) Pollastre (1) pomes (1) Porro (1) Postre (3) prunes (1) Rovellons (1) Salsa (1) Setmana Santa (1) Sípia (1) Sopa (2) Tàperes (1) Taronja (1) Torró (1) Vieira (1) Xampinyons (1) Xixona (1) xocolata (3)

dissabte, 1 de desembre del 2012

Albergínies de la Iaia Lupe


Estrenaré el blog amb una recepta que ens feia freqüentment la nostra avia Lupe i que ens agradava molt. No fa gaire que la vaig fer i va tenir tant èxit a casa, com quan la iaia ens la feia a nosaltres de petits.

És una recepta humil i senzilla, però te alhora un punt de sofisticació que la fa adequada també per un dia de festa... o al menys, això penso jo. Ja em direu què en penseu si la feu.

Els ingredients són aproximadament per 4 persones:

3 Albergínies grosses
150 gr. de pernil dolç
Sal
1 vas d'oli d'oliva per fregir
1 ou i farina per arrebossar
1,5 litre de beixamel
Formatge ratllat (Emmental o similar)
Mantega per gratinar

Preparació:
Tallem a rodanxes (ni massa primes, ni massa gruixudes) les albergínies, les salem i les posem a un colador gros deixant-les reposar 20 minuts per a que suïn tota l'aigua. Un cop passat aquest temps, les eixuguem amb paper de cuina.

Batem en un plat fons l'ou i posem a escalfar l'oli en una paella. Passem les rodanxes per farina, per l'ou batut i un altre cop per farina i les anem fregint a foc mig fins que siguin ben daurades.

En una bandeja per forn, posem una capa d'albergínies, una capa de pernil dolç i anem fent capes fins acabar-les totes, tenint cura de fer coincidir les albergínies, de manera que quedin una sobre l'altre per poder-les servir desprès fàcilment (hem d'acabar amb una capa d'albergínies). Escalfem mentre el forn a 150 graus amb ventilador i el gratinador en marxa.

Ho napem tot amb la beixamel, posant el formatge ratllat per sobre i una mica de mantega i ho deixem al forn fins que veiem que el gratinat queda ben ros.

És una recepta que sempre queda be i es bonissíma. Segur que us agradará.

2 comentaris:

  1. Martha quina pinta!! La provaré segur. M'encanten les albergínies. Ja estic esperant la següent.... ja, ja... sense pressió eh?

    ResponElimina
  2. La proves i em dus que tal. Una abraçada :)

    ResponElimina