Etiquetes

Alberginies (1) ametlles (1) Ànec (1) Arròs (1) Bacallà (1) Berenar (1) bitxo (1) Brownie (1) Canelons (1) Canyella (1) Ceba (1) confit (1) Conill (2) Crema (1) Dinar de Nadal (1) Dinar de Sant Esteve (1) Entrant (1) Escabetx (1) Escamarla (1) Espinacs (1) Formatge (1) Galetes (1) Gamba (1) Llenguado (1) Llet condensada (1) Llimona (2) Marisc (1) Menta (1) mojo (1) mojo picón (1) mojo verde (1) Mousse (1) Nous (1) Ous (1) Pastanaga (2) Pastis (4) Patates (2) patates. (1) Peix (4) Philadelphia (1) picant (1) Pinya (1) plàtan (1) Pollastre (1) pomes (1) Porro (1) Postre (3) prunes (1) Rovellons (1) Salsa (1) Setmana Santa (1) Sípia (1) Sopa (2) Tàperes (1) Taronja (1) Torró (1) Vieira (1) Xampinyons (1) Xixona (1) xocolata (3)

diumenge, 2 de desembre del 2012

Canelons de Reis (de peix i marisc)


Ara que ja s'apropen les festes Nadalenques, em sembla què anirà be alguna recepta per aquests dies tan assenyalats.

Doncs be, un plat de festa molt barceloní (tot i que el seu origen és italià), són els Canelons de carn, però us haig de confessar un petit secret... com a la meva benvolguda sogre Mercè sempre li han quedat tant i tant bons, doncs no m'atreveixo a fer-los, per allò  de ser "vilment" criticada per la resta de la família política, així es que el dia de Reis, quan venen tots a dinar i som una pila de gent, faig canelons, però no de carn, sinó de peix i marisc i de moment, ningú s'ha queixat... Aquí va la meva recepta,:

Ingredients per 32 canelons ben farcits:
2 paquets de pasta de canelons
1 lluç de aprox. 1,5 Kg.
1 rap de 1,5 kg.
400 gr. de cues de gambes o escamarlans
200 gr. de carn de nècores (opcional)
4 o 5 ous durs
1 ceba gran
1/2 vas de vi blanc
Fumet de peix
Farina i llet per fer la beixamel.
Sal, pebre i oli d'oliva
Una fulla de llorer i nou moscada.
Formatge i mantega per gratinar

Nota: Li demanem al peixater que ens tregui la pell i les espines i què ens deixi els lloms nets, reservant amb els caps per fer un fumet. Les gambes i els escamarlans les pelem en cru i les aprofitem també pel fumet, reservant les cues apart.

Mentre posem a punt el peix, en un altre recipient, preparem el fumet amb els caps i les espines, una fulla de llorer, sal i un raig d'oli.

En un pot amb aigua freda i un raig de vinagre, posem a coure els ous uns 12 minuts a partir d'arrencar el bull,  fins que quedin durs. Per fer el farciment: tallem el peix en trossos grossos i disposem les nècores i les gambes i/o escamarlans en un plat.

En una cassola, posem un bon raig d'oli i saltegem el marisc. Un cop cuit el trèiem i el reservem. Fem el mateix amb el peix i el salpebrem. Ratllem la ceba i  la sofregim en una paella fins que sigui rossa.Triturem una mica el peix amb el processador de cuina o robot, afegint també els ous pelats. Un cop triturat i barregem la ceba i  ho portem tot amb la cassola al foc,  afegim el vi blanc i una mica de fumet, remenant fins que veiem que la textura queda al nostre punt (ha de quedar gruixuda per trobar els bocins de peix marisc).Rectifiquem de sal i deixem refredar la massa.

Bullim les plaques de canelons o be les poseu a remullar si ja són pre-cuites, deixant-les sobre un drap fi de fil. Farcim els canelons i els dipositem en fileres sobre la safata del forn.

Preparem la beixamel: posem mantega en un recipient i fem daurar la farina (6-8 cullerades) i anem afegint  llet i una mica de fumet sense parar de remenar, un polsim de nou moscada i sal, fins que tingui el punt d'espessor al nostre gust.

Cobrim els canelons amb la beixamel, posem pel damunt el formatge i la mantega i els gratinem al forn, previament escalfat.

Bon profit !


2 comentaris:

  1. Mmmmmm quina bona pinta i diria que estan boníssims, si son de reis jo no els podré fer, sempre vaig a casa dels meus tiets...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Li he posat de "Reis" per què és el dia de l'any què els faig habitualment, però naturalment, els pots fer quan vulguis!!
      Moltes gràcies pel teu comentari.

      Elimina