Etiquetes

Alberginies (1) ametlles (1) Ànec (1) Arròs (1) Bacallà (1) Berenar (1) bitxo (1) Brownie (1) Canelons (1) Canyella (1) Ceba (1) confit (1) Conill (2) Crema (1) Dinar de Nadal (1) Dinar de Sant Esteve (1) Entrant (1) Escabetx (1) Escamarla (1) Espinacs (1) Formatge (1) Galetes (1) Gamba (1) Llenguado (1) Llet condensada (1) Llimona (2) Marisc (1) Menta (1) mojo (1) mojo picón (1) mojo verde (1) Mousse (1) Nous (1) Ous (1) Pastanaga (2) Pastis (4) Patates (2) patates. (1) Peix (4) Philadelphia (1) picant (1) Pinya (1) plàtan (1) Pollastre (1) pomes (1) Porro (1) Postre (3) prunes (1) Rovellons (1) Salsa (1) Setmana Santa (1) Sípia (1) Sopa (2) Tàperes (1) Taronja (1) Torró (1) Vieira (1) Xampinyons (1) Xixona (1) xocolata (3)

divendres, 14 de desembre del 2012

Caramelitzat de pinya amb gelat

Avui, la bonica i jove Raquel, companya meva de la feina, m'ha dit que per Nadal,  li toca encarregar-se dels postres i que sempre fa una cosa molt senzilla, però que sempre li queda "resultona". 

Em sembla molt bona idea això de repartir les feines culinàries els dies que hi molta gent a casa...a veure si algú també pren bona nota...

Aquí va la seva recepta:

Ingredients:

Pinya natural o en almívar
250 gr sucre
Gelat de torró o vainilla

Preparació:

Si la pinya és natural, procurarem que sigui ben madura (ho podeu comprovar estirant una fulla del tronc, si surt fàcilment, vol dir que la pinya està al punt de maduració, si no la podem arrencar, vol dir que encara està verda) i la tallem a rodanxes no gaire gruixudes. Si la pinya és en almívar, la deixem ben escorreguda.

Posem el sucre en una paella al foc, afegim unes gotes d'aigua i sense parar de remenar,  esperem a deixar-lo a punt de caramel. Un cop estigui a punt, agafem una per una les rodanxes de pinya i les passem ràpid pel sucre (així no s'estoven massa i per dins segueixen estant fredes). Si disposeu de soplet o cremador elèctric de cuina, encara us serà més fàcil fer aquest postre. 

Finalment, l'acompanyeu d'una bola o terrina de gelat de vainilla o torró.

De ben segur que aquest postre el posarem en pràctica aquestes properes festes de Nadal !!!

Ja s'em fa la boca aigua...






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada