Etiquetes

Alberginies (1) ametlles (1) Ànec (1) Arròs (1) Bacallà (1) Berenar (1) bitxo (1) Brownie (1) Canelons (1) Canyella (1) Ceba (1) confit (1) Conill (2) Crema (1) Dinar de Nadal (1) Dinar de Sant Esteve (1) Entrant (1) Escabetx (1) Escamarla (1) Espinacs (1) Formatge (1) Galetes (1) Gamba (1) Llenguado (1) Llet condensada (1) Llimona (2) Marisc (1) Menta (1) mojo (1) mojo picón (1) mojo verde (1) Mousse (1) Nous (1) Ous (1) Pastanaga (2) Pastis (4) Patates (2) patates. (1) Peix (4) Philadelphia (1) picant (1) Pinya (1) plàtan (1) Pollastre (1) pomes (1) Porro (1) Postre (3) prunes (1) Rovellons (1) Salsa (1) Setmana Santa (1) Sípia (1) Sopa (2) Tàperes (1) Taronja (1) Torró (1) Vieira (1) Xampinyons (1) Xixona (1) xocolata (3)

dijous, 10 de gener del 2013

Pa de Pesic de llimona i menta

Aquest últim cap d'any, el vàrem anar a passar amb vuit amics a una casa a Capmany (Alt Empordà - Girona) al vell mig dels boscos cremats aquest estiu passat al enorme incendi de La Jonquera. Fa molta pena de veure, però el foc, degut al fort ven que bufava,  va passar molt ràpid i no va calcinar del tot els arbres més vells, què amb les pluges d'octubre i novembre, han començat a brotar de nou. Hem de ser optimistes i esperar que ben aviat, podem gaudir un altre cop del bosc mediterrani.

Tot i que el cert és que sempre ens ho passem molt be, van ser uns dies genials ! Ens vàrem repartir una mica les feines i a mi em va tocar ocupar-me del esmorzars.

Per passar els quatre dies que vàrem estar, vaig fer un Pa de Pesic de llimona i uns Muffins amb panses. Us explico aquí la recepta del pastis:

Ingredients per 12 persones:

280 gr de farina
280 gr de mantega
200 gr de sucre
4 ous
2 llimones
1 culleradeta de extracte de vainilla
50 gr de ametlles moltes
100 gr de sucre glas
1 sobre de llevat
Sal
1 motllo per pastissos
Si us agrada, podeu afegir 3 branquetes de menta fresca (aquest cop, jo no n'hi he posat)

Preparació:

Ratllem la pell de les llimones i exprimim el suc. Si agrada la menta, picar-la molt fina amb un ganivet i barrejar-la al suc. Posem a fondre la mantega al microones i escalfem el forn a 180 graus.

En un bol, fem batre els ous amb el sucre, seguidament afegim la farina passant-la per un tamís, amb el llevat, les ametlles, la vainilla, un polsim de sal, 230 gr de mantega, la pell de llimona ratllada i la meitat del suc, i ho batem tot fins obtenir una crema fina.
Engreixem el motllo, dipositem dins la preparació i enfornem fins que veiem que comença a daurar-se, el punxem amb un escuradents i si surt net, estarà a punt. 

Mentrestant, barregem el sucre glas, amb el suc i la mantega restants i l'untem al pastis calent. 

Us agradarà !

Aquesta recepta està adaptada del receptari del meu robot de cuina ChefPlus, on també es pot preparar i queda perfecte.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada