Sempre es bo tenir al rebost o al congelador alguna vianda que ens resolgui un àpat, si per sorpresa se'ns presenten amics o convidats inesperats. Si no tenim ganes de posar la sempre socorreguda pasta italiana, ni tenim temps d'anar a fer la compra, us recomano que tingueu sempre a ma, unes llaunes de "confit" d'ànec cuit, molt típic de la cuina de la zona de "Les Landes" a França. Es un plat molt lluit i com l'ànec ja està cuit, amb molt poc temps tindrem resolt el problema. Amb uns bons acompanyaments, tindrem un suculent, exquisit i deliciós plat.
Ingredients per 4 persones:
1 llauna gran de Confit d'ànec ( 4 o 5 cuixes)
2 pomes de textura forta (tipus Reineta o Golden)
2 plàtans
250 gr de prunes sultanes confitades sense os
1 vas de vi de Garnatxa de l'Ampurdà o
de vi de Oporto dolç
3 patates grosses
1 cullerada de sucre
1 vas de llet
Mantega
1 polsim de nou moscada
Sal
Formatge ratllat (opcional)
Preparació:
Mentre preparem les guarnicions, pre-escalfem el forn a 250 graus.
Començarem per pelar els plàtans, les pomes i les patates. En un recipient posarem les patates a bullir cobertes d'aigua i una mica de sal. Mentre aquestes es couen, posarem al foc un altre recipient on posarem les prunes i el vi, i deixarem que bullin a foc lent fins que veiem que el vi s'espessa i les prunes s'estoven, arribat aquest punt, ja les tindrem llestes.
En una paella, fonem una mica de mantega i posem a fregir els plàtans oberts per la meitat. Amb molta cura, els hi donem la volta fins que siguin ben daurats. Els reservem. A la mateixa paella, posem una mica mes de mantega i les pomes tallades a quarts, que haurem ensucrat previament, deixant-les coure fins que quedin cuites i daurades.
Quan les patates siguin cuites i toves, les escorreguem d'aigua, afegim una cullerada de mantega, la llet, un polsim de nou moscada i fem un puré espès, rectificant la sal si cal. Si ens agrada, podem afegir també una mica de formatge ratllat.
Quan el forn hagi arribat a la temperatura, posem les cuixes d'ànec a la safata del forn (per sota i gratinador) procurant que la pell quedi a la part de dalt. Les deixem 10 minuts, deixant que la pell quedi torrada i cruixent.
Finalment muntem el plat posant una cuixa i una mica de totes les guarnicions.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada