Etiquetes

Alberginies (1) ametlles (1) Ànec (1) Arròs (1) Bacallà (1) Berenar (1) bitxo (1) Brownie (1) Canelons (1) Canyella (1) Ceba (1) confit (1) Conill (2) Crema (1) Dinar de Nadal (1) Dinar de Sant Esteve (1) Entrant (1) Escabetx (1) Escamarla (1) Espinacs (1) Formatge (1) Galetes (1) Gamba (1) Llenguado (1) Llet condensada (1) Llimona (2) Marisc (1) Menta (1) mojo (1) mojo picón (1) mojo verde (1) Mousse (1) Nous (1) Ous (1) Pastanaga (2) Pastis (4) Patates (2) patates. (1) Peix (4) Philadelphia (1) picant (1) Pinya (1) plàtan (1) Pollastre (1) pomes (1) Porro (1) Postre (3) prunes (1) Rovellons (1) Salsa (1) Setmana Santa (1) Sípia (1) Sopa (2) Tàperes (1) Taronja (1) Torró (1) Vieira (1) Xampinyons (1) Xixona (1) xocolata (3)

dimecres, 16 de gener del 2013

Confit d'ànec amb guarnició de poma i prunes

Sempre es bo tenir al rebost o al congelador alguna vianda que ens resolgui un àpat, si per sorpresa se'ns presenten amics o convidats inesperats.  Si no tenim ganes de posar la sempre socorreguda pasta italiana, ni tenim temps d'anar a fer la compra, us recomano que tingueu sempre a ma, unes  llaunes de "confit" d'ànec cuit, molt típic de la cuina de la zona de "Les Landes" a França. Es un plat molt lluit i com l'ànec ja està cuit, amb molt poc temps tindrem resolt el problema. Amb uns bons acompanyaments, tindrem un suculent, exquisit i deliciós plat.

Ingredients per 4 persones:

1 llauna gran de Confit d'ànec ( 4 o 5 cuixes)
2 pomes de textura forta (tipus Reineta o Golden)
2 plàtans
250 gr de prunes sultanes confitades sense os
1 vas de vi de Garnatxa de l'Ampurdà o 
de vi de Oporto dolç
3 patates grosses
1 cullerada de sucre
1 vas de llet
Mantega
1 polsim de nou moscada
Sal
Formatge ratllat (opcional)

Preparació:

Mentre preparem les guarnicions, pre-escalfem el forn a 250 graus. 

Començarem per pelar els plàtans, les pomes i les patates. En un recipient posarem les patates a bullir cobertes d'aigua i una mica de sal. Mentre aquestes es couen, posarem al foc un altre recipient on posarem les prunes i el vi, i deixarem que bullin a foc lent fins que veiem que el vi s'espessa i les prunes s'estoven, arribat aquest punt, ja les tindrem llestes. 

En una paella, fonem una mica de mantega i posem a fregir els plàtans oberts per la meitat. Amb molta cura, els hi donem la volta fins que siguin ben daurats. Els reservem. A la mateixa paella, posem una mica mes de mantega i les pomes tallades a quarts, que haurem ensucrat previament, deixant-les coure fins que quedin cuites i daurades.

Quan les patates siguin cuites i toves, les escorreguem d'aigua, afegim una cullerada de mantega, la llet, un polsim de nou moscada i fem un puré espès, rectificant la sal si cal. Si ens agrada, podem afegir també una mica de formatge ratllat.

Quan el forn hagi arribat a la temperatura, posem les cuixes d'ànec a la safata del forn (per sota i gratinador) procurant que la pell quedi a la part de dalt. Les deixem 10 minuts, deixant que la pell quedi torrada i cruixent. 

Finalment muntem el plat posant una cuixa i una mica de totes les guarnicions.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada