Etiquetes

Alberginies (1) ametlles (1) Ànec (1) Arròs (1) Bacallà (1) Berenar (1) bitxo (1) Brownie (1) Canelons (1) Canyella (1) Ceba (1) confit (1) Conill (2) Crema (1) Dinar de Nadal (1) Dinar de Sant Esteve (1) Entrant (1) Escabetx (1) Escamarla (1) Espinacs (1) Formatge (1) Galetes (1) Gamba (1) Llenguado (1) Llet condensada (1) Llimona (2) Marisc (1) Menta (1) mojo (1) mojo picón (1) mojo verde (1) Mousse (1) Nous (1) Ous (1) Pastanaga (2) Pastis (4) Patates (2) patates. (1) Peix (4) Philadelphia (1) picant (1) Pinya (1) plàtan (1) Pollastre (1) pomes (1) Porro (1) Postre (3) prunes (1) Rovellons (1) Salsa (1) Setmana Santa (1) Sípia (1) Sopa (2) Tàperes (1) Taronja (1) Torró (1) Vieira (1) Xampinyons (1) Xixona (1) xocolata (3)

dimecres, 23 de gener del 2013

Crema de Espinacs

La meva filla Andrea m'ha dit que tinc una seguidora, l'Eva, companya seva de feina,  a qui li agraden molt les sopes i cremes, així que Eva,  la recepta d'avui va per a tu :-)

En aquest cas, la crema l'he fet amb espinacs, però li va be qualsevol tipus de verdura verda, podeu variar i fer-la amb carbassó, mongetes verdes, bròcol.li o el que més us agradi.

De tota manera, com ara amb el fred ve de gust menjar calentet, ja aniré pujant alguna recepta més de cremes. Són molt fàcils de fer i agraden a tothom, petits i grans.

Ingredients per a 4 persones:
- 400 gr d'espinacs frescos
- 1 ceba gran
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- 1 cullerada de mantega
- 250 ml de caldo vegetal o de pollastre suau
- 500 ml de beixamel*
- Sal i pebre
- Nou moscada, formatge ratllat i/o daus de cansalada (opcionals)

Preparació:
Posem 2 cullerades d'oli en un pot fondo o cassola petita i ofeguem la ceba trinxada fins que la veiem transparent, afegim els espinacs  i els tapem amb una tapadora, per a que es coguin amb el seu propi vapor (remenem una mica per a que no s'enganxin a la cassola).
Quan veiem que les fulles ja són toves *(arribats a aquest punt, podem afegir mig litre de beixamel en brick o continuar amb la recepta), a foc baix, afegim 1 cullerada de mantega i 3-4 cullerades de farina, salpebrem i ho remenem tot, afegint alhora 2 vasos de llet. Ho deixem coure, anant remenant, fins que veiem que la beixamel espesseix i està cuita. Si agrada, podem afegir un polsim de nou moscada i formatge ratllat.

Ho triturem tot amb amb el braç batedor o el  processador de cuina i afegim el caldo fins deixar la crema al nostre gust.

Si teniu convidats, podeu fregir uns daus petits de cansalada ben torrats i escorreguts de greix, i afegir-los per sobre com a guarnició, o be fer una galeta de formatge (es posen uns grapadets de formatge ratllat sobre un paper vegetal i s'enfornen amb aire fins que quedin torrats)

Molt bona i gustosa.

2 comentaris:

  1. Ooooh!! Mil gràcies!!!! M'encanta! Quina pintaaa! Moltes gràcies! Eva

    ResponElimina