La meva filla Andrea m'ha dit que tinc una seguidora, l'Eva, companya seva de feina, a qui li agraden molt les sopes i cremes, així que Eva, la recepta d'avui va per a tu :-)
En aquest cas, la crema l'he fet amb espinacs, però li va be qualsevol tipus de verdura verda, podeu variar i fer-la amb carbassó, mongetes verdes, bròcol.li o el que més us agradi.
De tota manera, com ara amb el fred ve de gust menjar calentet, ja aniré pujant alguna recepta més de cremes. Són molt fàcils de fer i agraden a tothom, petits i grans.
Ingredients per a 4 persones:

- 400 gr d'espinacs frescos
- 1 ceba gran
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- 1 cullerada de mantega
- 250 ml de caldo vegetal o de pollastre suau
- 500 ml de beixamel*
- Sal i pebre
- Nou moscada, formatge ratllat i/o daus de cansalada (opcionals)
Preparació:
Posem 2 cullerades d'oli en un pot fondo o cassola petita i ofeguem la ceba trinxada fins que la veiem transparent, afegim els espinacs i els tapem amb una tapadora, per a que es coguin amb el seu propi vapor (remenem una mica per a que no s'enganxin a la cassola).
- 1 ceba gran
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- 1 cullerada de mantega
- 250 ml de caldo vegetal o de pollastre suau
- 500 ml de beixamel*
- Sal i pebre
- Nou moscada, formatge ratllat i/o daus de cansalada (opcionals)
Preparació:
Posem 2 cullerades d'oli en un pot fondo o cassola petita i ofeguem la ceba trinxada fins que la veiem transparent, afegim els espinacs i els tapem amb una tapadora, per a que es coguin amb el seu propi vapor (remenem una mica per a que no s'enganxin a la cassola).
Quan veiem que les fulles ja són toves *(arribats a aquest punt, podem afegir mig litre de beixamel en brick o continuar amb la recepta), a foc baix, afegim 1 cullerada de mantega i 3-4 cullerades de farina, salpebrem i ho remenem tot, afegint alhora 2 vasos de llet. Ho deixem coure, anant remenant, fins que veiem que la beixamel espesseix i està cuita. Si agrada, podem afegir un polsim de nou moscada i formatge ratllat.
Ho triturem tot amb amb el braç batedor o el processador de cuina i afegim el caldo fins deixar la crema al nostre gust.
Si teniu convidats, podeu fregir uns daus petits de cansalada ben torrats i escorreguts de greix, i afegir-los per sobre com a guarnició, o be fer una galeta de formatge (es posen uns grapadets de formatge ratllat sobre un paper vegetal i s'enfornen amb aire fins que quedin torrats)
Molt bona i gustosa.
Ho triturem tot amb amb el braç batedor o el processador de cuina i afegim el caldo fins deixar la crema al nostre gust.
Si teniu convidats, podeu fregir uns daus petits de cansalada ben torrats i escorreguts de greix, i afegir-los per sobre com a guarnició, o be fer una galeta de formatge (es posen uns grapadets de formatge ratllat sobre un paper vegetal i s'enfornen amb aire fins que quedin torrats)
Molt bona i gustosa.
Ooooh!! Mil gràcies!!!! M'encanta! Quina pintaaa! Moltes gràcies! Eva
ResponEliminaDoncs ja em diràs si t'ha agradat :D
Elimina