Etiquetes

Alberginies (1) ametlles (1) Ànec (1) Arròs (1) Bacallà (1) Berenar (1) bitxo (1) Brownie (1) Canelons (1) Canyella (1) Ceba (1) confit (1) Conill (2) Crema (1) Dinar de Nadal (1) Dinar de Sant Esteve (1) Entrant (1) Escabetx (1) Escamarla (1) Espinacs (1) Formatge (1) Galetes (1) Gamba (1) Llenguado (1) Llet condensada (1) Llimona (2) Marisc (1) Menta (1) mojo (1) mojo picón (1) mojo verde (1) Mousse (1) Nous (1) Ous (1) Pastanaga (2) Pastis (4) Patates (2) patates. (1) Peix (4) Philadelphia (1) picant (1) Pinya (1) plàtan (1) Pollastre (1) pomes (1) Porro (1) Postre (3) prunes (1) Rovellons (1) Salsa (1) Setmana Santa (1) Sípia (1) Sopa (2) Tàperes (1) Taronja (1) Torró (1) Vieira (1) Xampinyons (1) Xixona (1) xocolata (3)

dimecres, 3 d’abril del 2013

Conill amb Tàperes

No menjo conill des de que una vegada, quan era petita, vaig veure com la Sra. María, veína i pagesa de Calonge en sacrificava un, amb un cop de pal al cap. Quin horror ! Encara ara visualitzo l'imatge del pobre animalet :(  El cert és què em va fer tanta impressió i tanta pena, que mai més n'he tornat a menjar.

I si desprès d'haver llegit això, us segueixen venint ganes de menjar conill (....que ja us he dit què no és el meu cas) aquí teniu la recepta del Conill escabetxat amb Tàperes del Ton, el meu pare.

Ja us avanço que veureu moltes receptes del Ton a aquest blog. Primer per què serà herència pels joves de la familia i segon,  per que ara mateix, és el cuiner amb més experiència de tots... I que així sigui per molts anys !

Ingredients:

- Un conill trossejat
- 3 cebes grosses
- 1 pot petit de tàperes en vinagre
- Oli d'oliva
- Sal i pebre
- Mig vas d'aigua

Preparació:

Tallem les cebes en làmines a lo llarg. Posem oli en una cassola i quan sigui calent afegim el conill salpebrat i el daurem be. Quan tingui el color desitjat, el cobrim de ceba i afegim una mica d'aigua.  Quan hagin passat 10 minuts, rectifiquem de sal i si es necessari, afegim una mica més d'aigua (tot i que amb la de les cebes potser sigui suficient).

Ho deixem fent xup-xup fins que veiem que la ceba està cuita i amb un bonic color de caramel. Per a que no es desfacin, 10 minuts abans d'acabar el plat, afegim les tàperes escorregudes (i si ens agrada més avinagrat, podem posar-hi també el liquid de conserva).

Aquesta és una recepta fàcil i molt gustosa, sobretot si us agrada l'escabetx i la vinagreta. La podeu fer amb llom, amb pollastre, amb guatlles o com en aquest cas, amb conill.

Bon apetit !






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada